Kaip greitai praturtėti investuojant?

Kaip greitai praturtėti investuojant?

Nemažai žmonių svajoja greitai praturtėti investuojant. Turbūt esate girdėję įvairių sėkmės istorijų, kaip kažkas nupirko nuvertintas įmonės akcijas, jų vertė staiga pakilo ir investuotojas labai greitai praturtėjo. Ar investavę į kripto valiutas, kai ji kainavo labai mažai ir per naktį vertei padidėjus daug kartų, investavęs labai greitai praturtėjo. Greito praturtėjimo noras vilioja daugumą, bet ar realu tai pakartoti eiliniam žmogui? Pabandysiu tai paaiškinti.

Visų pirma, reikia atkreipti dėmesį, kad sėkmės istorijas girdime daug labiau, nei nesėkmes. Todėl kartais gali susidaryti įspūdis, kad praturtėti greitai investuojant yra gan lengva. Bet jei trumpai, tai labiau loterija, nei lengvai pasiekiama. Pasaulyje investuojančių yra milijonai žmonių, bet greitai praturtėjusių nėra tiek daug, iš tiesų vos keli procentai. Realybėje, statistika nėra palanki eiliniam investuotojui. Todėl, tikėti tuo, kad galima lengvai greitai praturtėti, vos tik pradėjai investuoti, yra gan naivu. Taip, galima praturtėti aktyviai prekiaujant (spekuliuojant), bet, tuo užsiima dar mažiau žmonių. O sėkmei pasiekti, dvi esminės sąlygos yra čia kapitalas ir patirtis. Tad jei neturite nei vieno nei kito, sėkmės tikimybė bus artima nuliui. Bet jei vis tik norite sukaupti reikšmingą kapitalą ir praturtėti investuojant tradiciškai, tai turite apsišarvuoti kantrybe. Investuojant ilgai, nebūtinas didelis kapitalas, o sudėtinės palūkanos, per ilgą laiką padės sukaupti didelį kapitalą.

Jei vis tik tikitės greitai praturtėti, įvertinkit savo galimybės. Ar turite pakankamą kapitalą, kad jis galėtų greitai generuoti didelį prieaugį? Ar esate geras analitikas (ar turite prieigą prie tokių duomenų), o gal žinote, tai, ko nežino didžiausi investuotojai? O gal matote ateitį? Jei viso to neturite, turėtumėte mesti idėją praturtėti greitai.  Bet neturėtumėte nustoti investuoti. Nes kantrybė ir ilgas laikas investuojant yra praktiškai garantas, kad sukaupsite didelį kapitalą ir praturtėsite. 

O, kad suprasti, kokį kapitalą galite sukaupti, rekomenduoju pasinaudoti viena iš sudėtinių palūkanų skaičiuoklių. Įvesti sumą, kurią galite skirti per mėnesį, pasirinkite norimą grąžą (pvz.: 6-8% metinių palūkanų generuoja geri investiciniai fondai) ir pasirinkite laiką (keliasdešimt metų). Pabandykite keletą variantų, kad suprastumėte, kaip laikas ir investuojama suma veikia kapitalo dydį. 

Tiesa, o kaip kripto valiutos, paklausite jūs? Tai kiek kita tema, bet jei trumpai, kol kas tai yra labiau loterija. Bet kripto valiutų rinka sulaukia vis daugiau dėmesio ir vienaip ar kitaip, jau tampa dar viena turto klasė, kurioje sukasi dideli pinigai. 

Apibendrinant, jei norite greitai praturtėti investuojant, to pasiekti pagal tikimybę bus panašiai, kaip Teleloto laimėti milijoną, šansai yra, bet jie maži. Ar dėl to nereikia investuoti? Anaiptol, investuoti reikia. Ir investuokite protingai, turėkite kantrybės, domėkitės tuo į ką investuojate, turėkite strategiją ir investuokite ilgam. 

Grįžti į tinklaraštį

Rašyti komentarą

Turėkite omenyje, kad prieš paskelbiant komentarus, jie turi būti patvirtinti.