Atostogų planavimas 2021 metais, keli patarimai

Atostogų planavimas 2021 metais, keli patarimai

Atostogų planavimas, bent jau man, smagus užsiėmimas. Žinau yra nemažai žmonių, kurie atostogų visai neplanuoja. Nauji metai – daugelio dalykų nauja pradžia, pavyzdžiui naujo sezono, naujos karjeros, naujų tikslų. Daug kas dirba, tobulėja, siekia vis daugiau ir tai gerai. Bet norint gerai ir produktyviai dirbti, reikia turėti ir geras atostogas.

Noriu Jūsų paklausti, o ar jau susiplanavote šių metų atostogas? Ar jau numatėte, ką norėsite veikti? Kada jos bus? Kur keliausite? Kaip keliausite? Koks atostogų tikslas? Koks biudžetas? 

Atostogų planavimas, tai didelė tikimybė, kad turėsite daug kokybiškesnes, įsimintinesnes atostogas, nei palikus savieigai. Jei neplanuojate, galite likti ir be atostogų. Bet atostogos yra būtinas sėkmingo žmogaus ingredientas. Kaip pasakė, ne kartą ir ne vienas protingas žmogus – kas nemoka ilsėtis, tas nemoka ir gerai dirbti :)

Atostogų planavimas, patarimai:

  • Aš rekomenduoju tiesiog pasiplanuoti, ką norėtumėte nuveikti per atostogas, susiplanuoti jų trukmę, laiką (nebūtinai tiksliai, galima ir preliminariai, jei yra tam tikrų sąlygų). 
  • Nusimatykite atostogų biudžetą. 
  • Pradėkite atsidėti (jei dar to nedarote) šioms atostogoms, proporcingai kas mėnesį (ar kas dieną metalinius pinigus ir pan.). 
  • Jei galite tiksliai susiplanuoti atostogas, rezervuokite apgyvendinimo, lankytinų vietų, kelionės bilietų ir kitus būtinus dalykus. Kadangi rezervuojant gan iš anksto, tikimybė gauti geresnę kainą yra didesnė. Net nusiderėti galite, arba už tą pačią kainą gausite geresnius pasiūlymus. 
  • Jei atostogoms reikia kur apsistoti, pasinaudokite AirBnB platformos paslaugomis. Jei nesate sistemoje užsiregistravę, galite tai padaryti per mano registracijos nuorodą, gausite papildomą nuolaidą iki €40 pirmai rezervacijai (gausiu ir aš €16). Apie AirBnB esu parašęs ir straipsnį, kuris atnaujintas 2020 metais, bet aktualus ir šiandien.
  • O kaip karantinas, turbūt paklausite? Pernai mano vasaros atostogos buvo Lietuvoje, aplankiau daug dar neaplankytų vietų, o atostogos buvo puikios. Šiemet vėl keliausiu Lietuvoje, yra dar ir daugiau neaplankytų vietų, todėl bent po Lietuvą, kuri yra labai graži ir įdomi, vasarą tikrai galėsime keliauti.  

Planuokite, svajokite, užsirašykite ir pamatysite, kaip tai įvyks. Tik turint planą, galima jį įgyvendinti.

 

Grįžti į tinklaraštį

Rašyti komentarą

Turėkite omenyje, kad prieš paskelbiant komentarus, jie turi būti patvirtinti.